Balatoni Yacht Club – alapítva 1912 Balatoni Yacht Club – alapítva 1912

Vitorlás táborok

Írjon nekem...

Üzenet küldése

TANULJ VELÜNK VITORLÁZNI, 2021-BEN IS VÁRUNK!

Nagyon örülünk, hogy elhatároztad, hogy megismerkedsz a vitorlázás szépségével és rejtelmeivel. Ez a gyönyörű sport hamar a szívedhez fog nőni, hiszen a szelek szárnyán és a hullámok hátán siklani hatalmas élmény! E mellett a vitorlázás kitartásra, céltudatosságra, csapatszellemre nevel, és közben a friss levegőn, a sokszínű Balatonon töltheted a nyarat táborozó társaiddal együtt.

Velünk megtanulhatod az önálló hajóvezetés alapjait és ha a tábor után tovább szeretnél fejlődni, ifjúsági versenyprogramunkhoz is csatlakozhatsz! A vitorlázás és az elméleti alapok elsajátítása mellett további érdekes programokkal színesítjük az ittléted, mindezt gyönyörű környezetben.

Miért minket válassz?

 • Biztonságos táborozás hatalmas Balatoni parti zöld területen
 • A kormányzati járványügyi intézkedésekkel és ajánlásokkal összhangban levő szervezés és higiéniai szabályok
 • Minden táborozó saját egyszemélyes Optimist kishajót kap használatba
 • Tíz tábor turnus a nyár folyamán
 • Szakképzett és tapasztalt edzők, oktatók
 • Korszerű oktatóhajók és edzőmotorosok
 • Magas színvonalú vitorlás oktatás
 • Változatos kiegészítő programok
 • Gyönyörű környezet, jó hangulat
 • Évente csaknem  200  új vitorlázó palántát nevelő lelkes csapat
 • Lehetőség a továbbfejlődésre utánpótlás versenyprogramunk keretében

PROGRAMFÜZET 2021

Sok szeretettel várunk 2021-ben is, hogy együtt vízre szállhassunk!

TUDJ MEG TÖBBET TÁBORAINKRÓL

KORONAVÍRUS JÁRVÁNYÜGYI INFORMÁCIÓK

A vitorlás táboraink során a táborszervezésre vonatkozó kormányzati, népegészségügyi és sportági szakszövetségi vonatkozó ajánlásokat teljeskörűen alkalmazzuk, táborainkat és valamennyi más eseményünket szigorú higiéniai feltételek mentén, táborozóink, versenyzőink, tagjaink, látogatóink egészségét előtérbe helyezve szervezzük. Egyúttal kérünk minden hozzánk érkezőt, hogy a szabályok betartására ügyeljen. Vigyázzunk egymásra!

Kiváló infrastruktuális feltételeink (hatalmas parti zöld területeink, minden gyermek számára saját kishajó biztosítása, minden vezető edzőnk számára egyéni edzőmotoros biztosítása, tágas szabadtéri területek az elméleti oktatások megtartására, felelősségteljes személyzetünk)  mindezen biztonsági és egészségvédelmi előírások és ajánlások betartását teljes mértékben lehetővé teszik.

HELYSZÍN

Alsóörs a Balaton északi partjának egyik kedvenc nyaralóhelye, amely aktív vitorlás élettel rendelkezik, mégsem olyan nyüzsgő, mint a közeli Balatonfüred. Itt csendes és nyugodt környezetet biztosítunk a vitorlázás elsajátításához.

Alsóörs Balaton parti övezetében, gyönyörű környezetben ismerkedhetsz a vitorlázással, a szállás, étkezések, parti programok is a vízparti ingatlan együttesen, az egykori Nádas Panzió területén.

Korszerű vízparti infrastruktúránk biztonságos vízre szállást biztosít, hatalmas zöld területeink pedig a parti programokhoz nyújtanak kiváló helyszínt. A klubházban előadóterem, étkező, öltözők, mosdók, valamint 2-4 ágyas, fürdőszobával ellátott szobák várják az ifjú vitorlázókat.

Cím: 8622 Alsóörs, Vasút utca 5.

OKTATÓINK

Magasan képzett, sok-sok éves tapasztalattal rendelkező vezető oktatóink, akik nagyrészt maguk is szülők, biztosítják képzésünk magas szakmai színvonalát és azt, hogy a vitorlázás megismerése igazi élmény legyen!

Vezető oktatóink: Csótár Ágnes, Kemény Botond, Holló Dániel

Vezető oktatóink munkáját segéd oktatóink támogatják, akik a vízre szállásban, partra érkezésnél, a parti programok során, pihenő időben, valamint a vízi edzések során is sokat segítenek.

Minden táborban két két vezető oktató és két-két segédoktató vesz részt a gyermekekkel, e mellett egyesületünk további munkatársai, edzői is jelen vannak a helyszínen.

Versenycsapatunk edzői bele bele néznek a táboros vízi programokba, hogy segítsenek ők is kiszűrni a tehetséges, jó mogzású, nagy szorgalommal, akaraterővel, lelekesedéssel rendelkező lurkókat, akik számára a vitorlázás sportág folytatását versenyszinten is javasolják.

OKTATÓ HAJÓINK

Táborainkban minden gyermek saját vitorlás hajót kap. Az egyszemélyes hajók (Optimist egyszemélyes kishajók) mellett lehetőség van a többszemélyes ifjúsági hajók (Laser Pico, Laser Bahia) kipróbálására is, hiszen számos gyermek társaival közösen bátrabban vág neki az új kihívásnak. Oktatóink korszerű gumimotoros edzőhajókkal ügyelik a vízi program biztonságát.

Minden gyermek számára súlyának megfelelő mentőmellényt biztosítunk

PROGRAM

Az időjárás függvényében a tábor minden napján lehetőség szerint két vízi foglalkozást tartunk, amelyeket elméleti bemutatás, előadás előz meg, a nap végén kiértékeljük az aznapi tapasztalatokat. A vízi és elméleti oktatást változatot parti sport és közösségi programok egészítik ki.

Táboraink hétfőn reggel kezdődnek és pénteken délután fejeződnek be, azaz ötnapos képzést biztosítunk egy turnus keretében. A vízi edzések során egy-egy vezető edző és segédoktatója legfeljebb 10 kishajó oktatását biztosítja, a két vezető edző két külön edzőmotorosból vezeti az oktatást és segíti a gyermekek fejlődését.

Minden gyermek számára meleg ebédet és vízi uzsonnacsomagot, a bennlakó gyermekek számára e mellett reggelit és meleg vacsorát biztosítunk, változatos, gyermekbarát menü alkalmazásával.

A táborok napi programja 9-kor kezdődik és 18.00-ig tart.

VÁLASZTHATÓ IDŐPONTOK

2021-ben az alábbi időpontokban tartjuk táborainkat.

 • 2021. június 21-25.
 • 2021. június 28. – július 2.
 • 2021. július 5-9.
 • 2021. július 12-16.
 • 2021. július 19-23.
 • 2021. július 26-30.
 • 2021. augusztus 2-6.
 • 2021. augusztus 9-13.
 • 2021. augusztus 16-20.
 • 2021. augusztus 23-27.

Táborainkat a koronavírus okozta járványhelyzet aktuális kormányzati szabályozásai szerint tartjuk meg, az ajánlott higiéniai szabályok betartása mellett, amelyről minden táborozó családot a táborkezdés előtt időben értesítünk.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

 • 7-17 éves korhatár, lányok és fiúk részére egyaránt
 • alapszintű úszás tudás, amit a helyszínen ellenőrzünk,
 • határozott elszántság a vitorlássportág megismerésére

Táborainkba várjuk mindazon fiatalokat, akik a vitorlázással hobbi szinten szeretnének megismerkedni és azokat a gyermekeket is, akik a vitorlázást sportszerűen, versenyprogramunk keretében később tovább szeretnék folytatni és fejlődni ebben a gyönyörű sportágban.

Táborainkba várjuk a teljesen kezdő gyermekeket és olyanokat is, akik korábbi években vitorlás táborokban már részt vettek. A csoportokat a tudásszint szerint osztjuk be, így mindenki a saját szintjének megfelelő készségeket sajátíthatja el tapasztalt oktatóink segítségével

Általánosságban elmondható, hogy a versenyszerű vitorlázásra legalkalmasabb a 7-12 éves korban való megismerkedés a sportággal

RÉSZVÉTELI DÍJ

 • Napközis táborozók számára: 75 000 Ft
 • Bentlakó táborozók számára: 99 000 Ft

A részvételi díj tartalmazza

 • vitorlás eszközök és mentőmellény használatát
 • korszerű edzőmotorosok rendelkezésre állását
 • oktatók és edzők díját, folyamatos felügyeletet
 • vízi és parti programok költségeit
 • oktatási tematikát
 • regisztrációs ajándékot
 • bejárós táborozók számára napi meleg ebédet és uzsonnát
 • bentlakó táborozók részére szállást 2-3 fős, fürdőszobás szobákban, napi négyszeri

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

További kérdésed merült fel?

Keresd bátran szakmai koordinátorunkat, Szabó Juditot: +36 20 220 2127

Írj nekünk

Kérdéseddel e-mailen is fordulj hozzánk bizalommal: info@balatoniyachtclub.hu

JELENTKEZZ TÁBORAINKBA ITT, CSODÁS NYÁRI ÉLMÉNY VÁR RÁD! 🙂

A jelentkezésedről visszaigazoló e-mailt küldünk, így figyelmesen ellenőrizd a megadott e-mail címet. A visszaigazoló e-mail sok esetben a SPAM mappába megy, kérjük ezért, ha a jelentkezés után levelünk nem érkezik meg, ellenőrizd e-mail fiókod LEVÉLSZEMÉT mappáját is! Szeretettel várunk táborunkba!

1. tábor: 2021. 06.21-25..

Helyszín: Alsóörs

2. tábor: 2021. 06.28-07.02. MEGTELT!

Helyszín: Alsóörs

3. tábor: 2021.07.05-09. MEGTELT!

Helyszín: Alsóörs

4. tábor: 2021.07.12-16. MEGTELT!

Helyszín: Alsóörs

5. tábor: 2021.07.19-23. MEGTELT!

Helyszín: Alsóörs

6. tábor: 2021.07. 26-30. MEGTELT!

Helyszín: Alsóörs

7. tábor: 2021.08.02-06. MEGTELT!

Helyszín: Alsóörs

8. tábor: 2021.08. 09-13. MEGTELT!

Helyszín: Alsóörs

9. tábor: 2021.08.16-20. MEGTELT!

Helyszín: Alsóörs

10. tábor: 2021.08.23-27. Nem lehetséges a jelentkezés!

Helyszín: Alsóörs

VITORLÁS TÁBORAINK FŐSZPONZORA
VITORLÁS TÁBORAINK EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNERE

Szponzorok, támogatók