image EGYESÜLETÜNK TÁRSRENDEZÉSÉBEN VALÓSUL MEG A HÉTVÉGÉN A VOLVO HIGH TECH REGATTA image Zsombi újabb futamgyőzelmet aratott Santanderben!

Balatoni Yacht Club – alapítva 1912 Balatoni Yacht Club – alapítva 1912

ÚJABB FUTAMGYŐZELEM ÉS MÉG ENNÉL IS TÖBB!

Írjon nekem...

Üzenet küldése

Ma ismét izgalmas délután zajlott Santanderben, a World Sailing világkupa helyszínén, számunkra főleg a Finn pályán ?

Ma a Finn volt az utolsó hajóosztály ami sorra került a santanderi programon, hiszen több osztálynak – pl. a szörfösöknek és kitosoknak – ma már a döntőket rendezték.

A szélviszonyok tekintetében az előző napokhoz képest mérsékeltebb, sokszor inkább gyenge szél volt a jellemző, a Finn mezőny két futama során 7-9 csomó között fújt, ritkán erősödött fel 10 csomóra. Az előrejelzés ma nem nagyon működött Santanderben. Sem a beígért seabreeze, sem az áramlás nem úgy jött, ahogy ígérték. Ma nem annyira a szélfordulók voltak a meghatározóak a taktikában, hanem a pöffök, amelyek nem egyértelműen kötődtek egy-egy oldalhoz. Erre kellett ma nagyon figyelniük a versenyzőknek.

A kilencedik (mai első) futamban lee rajtot vett Zsombi, de ez most nem sikerült túl jól. Időben igazított át jobbra és nyolcadikként kerülte a kreuzbóját! Hátszélben szép hajóvezetéssel feljött a 7. helyre, majd ismét balra nyitott kreuzban. Nagyjából a mezőnnyel együtt indult meg jobbra és fel is jött az ötödik helyre, amit innét már megtartott a befutóig. Az összetettben ellenfeleknek számító egységek – közte a 3 hajóból álló brit flotta – mögötte végeztek, így összetettben Zsombi már ekkor az élre ugrott.

A tízedik futamban stratégiát váltott, luvban rajtolt el elsőként és a jobb oldalt választotta. Ez ugyan nem volt tökéletes választás, de nyolcadiknak így is felért. Az első hátszélben viszont a mezőny jobb oldalán vitorlázva remek hajóvezetéssel és egy kis kiszorítós taktikával feljött a 3. helyre. Kreuzban balra nyitott és ezt az oldalt ő vezette fel. Egészen sokáig húzta ezt az oldalt és csak az erősödéssel ment át jobbra, ami elég jó döntésnek bizonyult, hiszen a második kreuz végére már elsőként ért fel. Hátszélben megtartotta pozícióját és gyönyörűen vitorlázva elsőként futott be, megőrizve ezzel vezető helyét az összetettben! Fantasztikus verseny, Zsombi a selejtezők során három futamgyőzelmet aratott!!

A holnapi Éremfutamot tehát Zsombi az első helyről várja! A második helyen a brit Ben Cornich 4 ponttal van lemaradva Zsombitól, a harmadik helyen a szintén brit Ed Wright 6 ponttal. A sorban következő észt Denis Karpak több mint 20 pont hátrányban Zsombihoz képest. Azaz Zsombi dobogós helyezését elvileg már nem veszélyeztetheti, hiszen az éremfutamban a legjobb tíz versenyző indul és itt minden pont duplán számít.

A döntő futamot holnap élőben közvetítik, várhatóan 12.30-kor kezdődik.

Akit érdekel, itt tudja majd megnézni az élő adást és a gps nyomkövetést is holnap:

https://swc2017-santander.sapsailing.com/gwt/Home.html?#/event/:eventId=3b79f093-d52f-440b-9fc4-2fb9e0cc70c9

Az eredménylista pedig itt található: https://swc2017-santander.sapsailing.com/gwt/Home.html?#/regatta/leaderboard/:eventId=3b79f093-d52f-440b-9fc4-2fb9e0cc70c9&regattaId=SWC%202017%20Santander%20-%20Finn

Hajrá Zsombi! Hajrá HUN 40!

Info: bacsoa
Kapcsolódó bejegyzések
  • Összes
  • Szerző szerint
  • Kategória szerint
  • Címke szerint

Szólj hozzá

Your email address will not be published.

Szponzorok, támogatók