image Optimist Nyílt Országos Bajnokság 2. nap image Balatoni Yacht Club – Negyedik nap az Optimist Nyílt Országos Bajnokságon

Balatoni Yacht Club – alapítva 1912 Balatoni Yacht Club – alapítva 1912

Harmadik nap az Optimist Nyílt Országos Bajnokságon

Írjon nekem...

Üzenet küldése

A Balatoni Yacht Club rendezésében folytatódott az Optimist Nyílt Országos Bajnokság.
A korábbi, jól bevált koreográfia szerint kezdődött a harmadik versenynap is.
Korán – fél tízkor – vízreszállt a mezőny. A szél most is erőtlen volt, de némi halasztás után pályát raktak a rendezők.
A rajt idejére a hat–nyolc csomós szél frissült egy kissé, időnként elérte a tíz csomót. Mindkét csoport fegyelmezetten, elsőre elrajtolt, még egyéni visszahívó sem volt.

A folytatás azonban rosszul alakult. A szél nem sokáig tartott ki, már a cirkáló szakasz végére gyengült, mikor az első csoport hátszélre fordult, a szél már csak emlékeztetett korábbi önmagára, ráadásul északiasodott.A futam minkét csoport számára lement, a szélforduló nem igazán rendezte át a mezőnyt, igazságtalan hátrány senkit sem ért, így a futam értékelhetően befejeződött.
Halasztás után odébb próbálkozott a rendező, egy újabb kísérlet történt ugyan, de a rajtig sem jutott el a népes társaság. A mezőny elégedetlenségének adott hangot, amikor közösen kezdtek fütyülni.
Továbbiakban parti halasztást követően két hangjelzés kíséretében előkerültek a megfelelő lobogók: AP az A felett (Nem rajtolt futamok halasztva. A mai napon több futam nem lesz.)
Az amúgy az emlékezetesnek semmiképp sem nevezhető nap eredményeként a bajnokság legalább érvényes.

Info: Szabó Judit
Kapcsolódó bejegyzések
  • Összes
  • Szerző szerint
  • Kategória szerint

Szólj hozzá

Your email address will not be published.

Szponzorok, támogatók