Balatoni Yacht Club – alapítva 1912 Balatoni Yacht Club – alapítva 1912

Bejegyzések ezzel a címkével: Volvo High Tech regatta

Írjon nekem...

Üzenet küldése
EGYESÜLETÜNK TÁRSRENDEZÉSÉBEN VALÓSUL MEG A HÉTVÉGÉN A VOLVO HIGH TECH REGATTA

A Balatoni Yacht Club társrendezőként vesz részt a Volvo High Tech Regatta 2017 elnevezésű, hagyományteremtő célú vitorlás versenyen, amely Alsóörsön és Balatonfenyvesen kerül megrendezésre, az Alsóörs Marina és a Fenyves Marina meghívására.

Ez az ország leggyorsabb egy és többtestű vitorlásainak kupája lesz, ahol a nevező hajóegységek mind pályaversenyen, mind távolsági-gyorsasági versenyen is összemérhetik a technikai innovációkat, tudást, rátermettséget.

Magyarországon rohamosan nő a magas technikai felszereltségű, rendkívül gyors vitorlások száma, ugyanakkor ezeknek a hajóknak nem csak idehaza, de Európában sincs elég versenyzési lehetőségük, speciális igényeik miatt. A hagyományos versenyeken ezeket a hajókat csak pár percig látni, mivel a nagy sebességük miatt azonnal eltűnnek a nézők szeme elől, ezáltal a médiumok számára is követhetetlenek. A Volvo High Tech Regattával egy olyan verseny meghonosítása a cél, amely a versenyzők, a nézők, és a médiumok szempontjából is élvezhetővé teszi ezeknek a gyors hajóknak a látványát, mindeközben magas színvonalú versenyzést tesz lehetővé.

A versenyt a Sport1 TV, az Origo, a vitorlázás.hu élőben közvetíti, és több online vitorlás portál és Facebook oldal számol be róla folyamatosan. Az élő közvetítések szombaton és vasárnap is délelőtt 10 órakor kezdődnek.

Aki épp a környéken jár, akár a partról is nyomon követheti a versenyt, hiszen a pályákat és rajtvonalakat az Alsóörs Marina és a Fenyves Marina mólóihoz közeli vízterületen tűzik ki.

A program az alábbi:

Július 22.

Délelőtt pályaverseny Alsóörsön (tervezett rajt 10:30)

Befutó után Távolsági gyorsasági verseny Alsóörsről Fenyvesre (tervezett rajt 12.00)

Július 23.

Délelőtt pályaverseny Fenyvesen (tervezett rajt 11.00)

A verseny honlapja: www.volvohightechregatta.hu

Facebook oldala: Volvo HIgh Tech Regatta

Szponzorok, támogatók