Balatoni Yacht Club – alapítva 1912 Balatoni Yacht Club – alapítva 1912

Bemutatkozás

Írjon nekem...

Üzenet küldése

A Balatoni Yacht Club 108 éves múltra tekint vissza, 1912-ben, hazánk második vitorlás egyesületeként került megalapításra.

Tevékenysége során mindig fontos küldetésének tartotta és tartja a hazai vitorlázás fejlesztését, a vitorlás utánpótlás-nevelést, a hazai versenyvitorlázás és élsport támogatását, a sport által közvetített értékek hangsúlyozását, a vitorlázás minél szélesebb célközönséghez való eljuttatását.

Tagjainkat összeköti a vitorlázás sport szeretete és elkötelezettségünk a hazai vitorlás sport fejlesztése iránt.

Tevékenységünk

Olimpiai versenysport

Egyesületünk színeiben készül az olimpiai kvalifikáció megszerzésére Virág Flóra és Molnár Dávid Nacra 17 Foiling ifjúsági versenyző páros.

Utánpótlás nevelő vitorlás program

Programunk a vitorlás utánpótlás-nevelés teljes életciklusát felöleli, a kezdő gyermektáborok szervezésétől, a tehetség kiválasztáson és tehetség gondozáson át az ifjúsági versenysportig és élsportig, több hajóosztályban, magasan képzett edzők közreműködésével.

Vitorlás gyermektáborok és iskolai vitorlás program

A nyári vitorlás táborok kiváló lehetőséget nyújtanak a vitorlás sportág megismerésére
és megszerettetésére, amelyben tapasztalt és képzett oktatóink kiváló partnerek.
Testnevelés órát kiváltó iskolai vitorlás programunk által pedig a balaton parti
iskolások számára nyújtunk lehetőséget a sportág elsajátítására.

Vitorlás versenyrendezés

Egy vitorlás verseny sikere a magas szakmai színvonal biztosításán alapszik
vízen és parton egyaránt. Versenyrendezési tevékenységünk során erre a kiválóságra törekszünk. Utánpótlás és felnőtt versenyeket egyaránt rendezünk.

Felnőtt amatőr versenysport és felnőtt oktatások

A vitorlázás pozitív élettani hatásai közismertek, továbbá késő időskorig művelhető. Tagjaink számára biztosítjuk a feltételeket, hogy a sportágban fejlődni, versenyezni
tudjanak. Felnőtt oktatásokat is szervezünk, ahol tagjaink fejleszteni tudják vitorlázó tudásukat és versenytaktikai készségeiket és ismereteiket.

Egészségmegőrző testmozgás népszerűsítése

A felnőttek egészségmegőrző testmozgásának népszerűsítése érdekében számos
szabadtéri sportágra kiterjedő “Eddz a szabadban” projektünket valósítjuk meg, amelynek keretében csaknem egy tucat különböző szabadtéri sportág helyes végzését sajátíthatják el a látogatók.


Lobogónk

Az egyesület jelvénye 1912 óta egy napsárga háromszög lobogó, amelyet a búzakék  Y jel három részre oszt, így jelképezve a Balaton három megyéjét.

Szponzorok, támogatók